TWEED CAKE

TWEED CAKE

TWEED CAKE to włóczka przeznaczona na druty lub szydełko w formie smakowitego torciku z płynnymi przejściami kolorów. Motki są nawijane ręcznie, z trzech nitek z luksusowej mieszanki wełny jagnięcej, jedwabiu i poliamidu (50% wełna, 25% jedwab, 25% poliamid) w ten sposób, aby tworzyć dzianinę o subtelnym, cieniowanym efekcie ombre. W miejscu dołączenia kolejnego koloru jest węzełek. Przędza, z której wykonujemy torciki jest miękka i miła w dotyku, melanżowa o wygladzie tweedu z kolorowymi drobinkami i została wyprodukowana we Włoszech. Przykładowa waga 100g zawiera ok. 500m nitki. Z jednego motka 1000m - można wykonać średnią chustę, z 1200m dużą, a z 1500m letnią bluzeczkę lub sukienkę. 

Producent zaleca pranie do 30 stopni C.

 

Skład: 50% wełna, 25% jedwab, 25% poliamid      |      Waga motka: 300 g     |     Długość nitki w motku: 1500 m